Çeşme Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği
HV
24 TEMMUZ Çarşamba 03:01

"Ovacık Tarım Konusunda Büyük Bir Değerimiz!"

RÖPORTAJ
Giriş Tarihi : 22-08-2022 02:19   Güncelleme : 22-08-2022 02:24

 

Çeşme’nin tarihini, güzelliklerini, kumunu, denizini, termalini, sörfünü, Alaçatı’sını, Ildır’ını, Germiyan’ını , sakızını, enginarını, kavununu ve daha fazlasını tanıtma çalışmalarımız Ovacık ile devam ediyor. ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanımız Yakup Demir bu hafta özellikle tarım konusunda büyük bir değerimiz olan Ovacık’taydı. Ovacık’ın yerlilerinden, özveriyle ve aile birliği içinde tarım işleriyle uğraşan Nuri Avcı’nın Bağevine misafir olduk. Kendi ürettikleri ile doğal ve lezzetli yemekleriyle Ova Sofra olarak Çeşmemizin gastronomisine değer katan Nuri Avcı ve yiğeni Leyla Avcı ile keyifli sohbet gerçekleştirdik. Ağacında Çeşme Limonu’nu, tarlada pişirmeye hazır enginarı, evin saçaklarına asılmış kavunları, bahçedeki zeytinlerden elde edilmiş yağını, tarladan kendi ekip biçtiği Karakılçık Buğdayı’ndan yapılmış ekmeğini, tavukların yumurtasını… Yani hepsini bir arada gördük.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR