Çeşme Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği
HV
08 MAYIS Çarşamba 21:34

Şifne

ŞİFNE
Giriş Tarihi : 22-08-2022 03:41   Güncelleme : 26-08-2022 11:28
Şifne

İzmir ilinin Çeşme ilçesinde yer alan bir mahallesi haline gelmiş olan Şifne, birçok özelliği ile ön olana çıkmıştır. 
Şifne kelimesinin kökeni değil ama dönüştüğü bir isim olan ‘şifa’ olduğu şaşırtıcı bilgi olarak karşımıza çıkar. Tarihi bir efsaneye göre zamanın kralı olan Erythrai’nin bir kızı varmış. Kızının cildinde sürekli acı verici yaralar çıkıyormuş. Kralın köpeği bir gün Şifne’nin berrak sularına girmiş ve hasta olan köpeği iyileşmiş. Bunu duyan kral kızını da bu sulara götürmüş. Kızının cildi anında iyileşmiş. Bunu duyan halk sularda şifa var diyerek ağızdan ağza değişerek mahalleye isim olan Şifne olmuş.

Tarihi bir efsanesine göre şifalı olan bu çamur, günümüzde de turistik mekânlara dönüşüp birçok otelin çamurlu banyoları bulunmaktadır. Yeraltından gelen bu şifa sadece bununla sınırlı kalmayıp özel olarak birçok yerden bunun için gelen kaplıcaları vardır. Çeşme Şifne sağlık sektöründe birçok derde deva oluyor.

Çeşme’ye her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist gelmektedir. Çeşme’nin keşfedilmemiş cennetlerini arayanlar için Şifne’de en sakin koylar bulunmaktadır. Koyların masmavi rengi, doğayla dansını oluşturuyor gibi gözüküyor. Bu da kartpostallık manzaraları harika görünümüyle ortaya çıkarıyor.
 

AdminAdmin

YORUMLAR