Çeşme Kent Belleği Müzesi açıldı

Çeşme Güncel - 07-11-2023 09:18 1086 kez okundu.

Çeşme Kent Belleği Müzesi açıldı

Cumhuriyet kutlamaları kapsamında Çeşme Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ‘Çeşme Kent Belleği Müzesi’ görkemli bir açılış yaptı.

Yıllarca atıl durumda kalmış olan Gümrük Binası, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran'ın öncülüğünde restore edilerek, bölgenin tarihini yansıtan prestijli bir mekân haline getirildi. Bu özel bina, artık Çeşme'nin tarihine tanıklık eden eşsiz eserleri ve anılarıyla dolu. Müzeye birbirinden değerli tarihi ve kültürel eşyalarını gönüllü bağışlayanların yanısıra Çeşme Fotoğrafları Koleksiyoncusu Taner Morova da  1000 adet eski Çeşme tarihi fotoğrafını Çeşme Kent Belleği Müzesi’ne gönüllü bağışladı.

Taner Morova’nın en büyük hayali 1998’den beri topladığı antika eşyaları ve 2000’ li yıllardan bu tarafa topladığı Çeşme tarihi belge ve fotoğraflarını Çeşme Kent Belleği Müzesi’ne bağışlamaktı. Bu hayali gerçek oldu.

Müzenin Önemi 
Çeşme Kent Belleği Müzesi, Çeşme'nin tarihsel dönemlerini, kültürel mirasını ve sosyal yaşantısını ziyaretçilere sunmaktadır. Bu müze, hem yerel halk için hem de Çeşme'yi ziyaret eden turistler için bilgilendirici ve eğitici bir kaynak olacaktır.
29 Ekim Pazar günü saat 17:00'da gerçekleşen Çeşme'mizin geçmişini içinde barındıran Çeşme Kent Belleği Sergi Salonumuzun açılışını yoğun bir katılım oldu. Çeşme Kent Belleği Sergi Salonumuz, Çeşme'mize hayırlı olsun!

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Veloturk Gran Fondo Çeşme sona erdi

Veloturk Gran Fondo Çeşme sona erdi

07-11-2023 - Çeşme Güncel

Alaçatı Lavanta Bahçesi açıldı

Alaçatı Lavanta Bahçesi açıldı

07-11-2023 - Çeşme Güncel