Veloturk Gran Fondo Çeşme sona erdi

Türkiye'nin gözde tatil noktası Çeşme’de, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında bisiklet tutkunlarını çocuklar için yedinci kez bir araya getirdi.

Çeşme Güncel - 07-11-2023 09:40 703 kez okundu.

Veloturk Gran Fondo Çeşme sona erdi

Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 7. kez düzenlenen Veloturk Gran Fondo Çeşme by Salcano'da bu yıl yarışa 12 ülkeden 829 bisikletçi katıldı. İki parkurda toplam 66 kadın, 763 erkek bisikletçi start aldı. 110 kilometrelik Salcano Parkuru'nda erkeklerde ilk 3 sıra Aydın Köfteci, Arda Tekirdağ ve Ataman Şekerci'den, kadınlarda ise Özge Uzun, Şeniz Pamuk ve Selen Eyice'den oluştu. Kısa parkurda, erkeklerde Deniz Örnek, kadınlarda Valeriya Vildan Mutlu birinci oldu. 63 kilometrelik TOYOTA Hybrid Parkuru'nda ise erkeklerde Deniz Örnek, kadınlarda ise parkur rekoru kıran Valeriya Vildan Mutlu birinciliği elde etti.

Organizasyon, 4 Kasım Cumartesi günü geleneksel Veloturk Fun Ride ile start aldı. EXPO alanı cumartesi ve pazar günü bisiklet tutkunlarını buluşturdu. Tüm kayıt gelirleri, Veloturk’ün; 'Bir Çocuk Gülerse Dünya Güler' projesine aktarıldı.
Arda Türkmen, Sarper Günsal, Berkem Ceylan, Aydın Diricanlı ve Umut Duygu tarafından kurulan Veloturk, 'Bir Çocuk Gülerse Dünya Güler' projesi ile bugüne kadar 3 binin üzerinde çocuğun bisiklet hayalini gerçekleştirirken, bu hayale ortak olmaya devam ediyor.

İskenderun Bisiklet Spor Kulübü, Veloturk’te hayata döndü

Şubat ayında Kahramanmaraş merkez üslü depremden büyük derecede etkilenen Hatay’ın İskenderun Bisiklet Spor Kulübü, 5 sporcusu ile Veloturk Gran Fondo Çeşme by Salcano’da çocuklar için yarıştı. Depremin ilk günü enkazdan sağ kurtulan Serhat Arıoğlu, kısa parkurda pedal bastı.

Yarışta Yunanistan’dan da bir takım yer aldı

Çeşme’de gerçekleşen yarışa, Yunanistan’ın Sakız Adası’ndan da bir takım katıldı. Podilateschiou Bisiklet Takımı’ndan 10 sporcu, Veloturk Gran Fondo’da çocuklar için pedal bastı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Alaçatı Lavanta Bahçesi açıldı

Alaçatı Lavanta Bahçesi açıldı

07-11-2023 - Çeşme Güncel

Çeşme Kent Belleği Müzesi açıldı

Çeşme Kent Belleği Müzesi açıldı

07-11-2023 - Çeşme Güncel