"Ovacık Tarım Konusunda Büyük Bir Değerimiz!"

RÖPORTAJ - 22-08-2022 02:19 1056 kez okundu.

 

Çeşme’nin tarihini, güzelliklerini, kumunu, denizini, termalini, sörfünü, Alaçatı’sını, Ildır’ını, Germiyan’ını , sakızını, enginarını, kavununu ve daha fazlasını tanıtma çalışmalarımız Ovacık ile devam ediyor. ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanımız Yakup Demir bu hafta özellikle tarım konusunda büyük bir değerimiz olan Ovacık’taydı. Ovacık’ın yerlilerinden, özveriyle ve aile birliği içinde tarım işleriyle uğraşan Nuri Avcı’nın Bağevine misafir olduk. Kendi ürettikleri ile doğal ve lezzetli yemekleriyle Ova Sofra olarak Çeşmemizin gastronomisine değer katan Nuri Avcı ve yiğeni Leyla Avcı ile keyifli sohbet gerçekleştirdik. Ağacında Çeşme Limonu’nu, tarlada pişirmeye hazır enginarı, evin saçaklarına asılmış kavunları, bahçedeki zeytinlerden elde edilmiş yağını, tarladan kendi ekip biçtiği Karakılçık Buğdayı’ndan yapılmış ekmeğini, tavukların yumurtasını… Yani hepsini bir arada gördük.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Denizin İçindeki Sıcak Suyun Tarihçesi

Denizin İçindeki Sıcak Suyun Tarihçesi

22-08-2022 - RÖPORTAJ

Çeşmemizin Meşhur Sakız Ağacı

Çeşmemizin Meşhur Sakız Ağacı

22-08-2022 - RÖPORTAJ