Türkiye’nin Gözbebeği: Alaçatı Ot Festivali Sona Erdi

Çeşme Güncel - 08-05-2023 00:08 766 kez okundu.

Türkiye’nin Gözbebeği: Alaçatı Ot Festivali Sona Erdi

Çeşme Belediyesi tarafından Alaçatı’da ‘Yeniden Doğuş’ sloganıyla düzenlenen 12’nci Alaçatı Ot Festivali sona erdi. Bu yıl 27-30 Nisan günleri arasında yapılan festival, 1,3 milyon ziyaretçinin katılımıyla rekor kırdı.

12'nci Alaçatı Ot Festivali, 4 gün boyunca birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Festivalin ilk günü, depremlerde zarar gören 11 ilin kooperatifleri ile depremzedelere destek için kurulan Dayanışma Çadırı’nın açılışıyla başladı. Ardından ünlü sanatçı ve masal anlatıcısı Arbil Çelen Yuca’nın ‘Yeniden Doğuş’ ve Gülcan Felekoğlu Akın ile Caner Akın’ın ‘Simurg’ sergisi açıldı. 

ANTAKYA MEDENİYETLER KOROSU SAHNE ALDI

Alaçatı Ot Festivali'nin ilk akşamında Antakya Medeniyetler Korosu sahne aldı. Yaklaşık olarak iki saat performans sergileyen grubun konserinde izleyenler "sesimi duyan var mı" bölümünde duygu dolu anlar yaşadı. Depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'dan gelen müzik grubu konser alanında söylediği şarkılarla duygusal anlar yaşattı. Binlerce kişinin katıldığı konser alkışlar eşliğinde sona erdi.

12. Alaçatı Ot Festivali’nde ikinci gün, Çamlık Yol’dan Alaçatı Çarşı’ya kadar yapılan festival kortejiyle başladı. Korteje; Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın yanı sıra çok sayıda milletvekili, siyasetçi, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü üyeleri, gastronomi uzmanları ve vatandaşlar katıldı.

 

KARSU SAHNE ALDI

12. Alaçatı Ot Festivali'nde ikinci gün, Çamlık Yol'dan Alaçatı Çarşı'ya kadar yapılan festival kortejiyle başladı. Korteje Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran'ın yanı sıra çok sayıda milletvekili, siyasetçi, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü üyeleri, gastronomi uzmanları ve vatandaşlar katıldı. Festivalin ikinci akşamında ise Karsu Alaçatı'da sevenleriyle buluştu.

Alaçatı Ot Festivali'ne katılan binlerce vatandaş Karsu'nun söylediği şarkılarla baharı karşıladı. İkinci gün Çeşme Belediyesi, Alaçatılılara ve ziyaretçilere büyük bir sürpriz yaptı. Hollanda'dan gelen ünlü DJ Dedexgrande, Alaçatı Cumhuriyet Meydanı'nda gece 11.30'da sahne alarak DJ Set gerçekleştirdi. Meydanda adım atacak yer bırakmayan festivalciler gecenin geç saatlerine kadar coşkuyla dans etti.

Alaçatı Ot Festivali’nin üçüncü gününde ise festivalin kurucu isimlerinden Ayhan Sicimoğlu’nun jüri başkanlığını yaptığı, sunuculuğunu Çağla Şikel’in üstlendiği ‘En Güzel Ot Yemeği’ yarışması düzenlendi. Alaçatılı kadınların hünerlerini sergilediği yarışmanın birincisi, Ege otlu ispanak borani ile Sinem Baysal oldu. 

Bu yıl 1,3 milyon ziyaretçiyle Türkiye rekoru kıran ve Avrupa'da da ilk beşte yer alan 12'nci Alaçatı Ot Festivali, 4'üncü gün yapılan Cumhuriyet Meydanı konserleri, belgesel gösterimleri, lezzet stantları, söyleşiler ve Yunanistan’ın Sakız Adası’ndan gelen dans grubunun gösterisiyle sona erdi.

112. Alaçatı Ot Festivali
212. Alaçatı Ot Festivali
312. Alaçatı Ot Festivali
412. Alaçatı Ot Festivali
512. Alaçatı Ot Festivali
612. Alaçatı Ot Festivali
712. Alaçatı Ot Festivali
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Veloturk Gran Fondo Çeşme sona erdi

Veloturk Gran Fondo Çeşme sona erdi

07-11-2023 - Çeşme Güncel

Alaçatı Lavanta Bahçesi açıldı

Alaçatı Lavanta Bahçesi açıldı

07-11-2023 - Çeşme Güncel